Dragiša Drobnjak, ambasador ŠD Sonček

V veliko čast nam je, da je DRAGIŠA DROBNJAK
Sončkov ambasador. Še v večjo čast si štejemo, da se je odločil, da je
svojo »poslovilno – zadnjo« tekmo odigral na 22. Sončkovem dnevu,
skupaj z otroci – udeleženci 22. Sončkovega dne in s svojimi nekdanjimi soigralci, tudi tekmeci, predvsem pa z velikimi prijatelji.
Za vse uspehe, predvsem pa za svojo nepopustljivo borbenost, vztrajnost .., si je DRAGIŠA ob zaključku 25 – letne igralske kariere zaslužil še en velik »sončkov« aplavz in seveda tudi priznanje Sončkov junak 2018.

Živjo Sončki, prosili ste me, da kot ambasador ŠD Sonček napišem nekaj besed o Sončkovem dnevu …
Mislim, da je Sončkov dan najbolj športni dogodek za otroke v celem koledarskem letu. V enem vikendu se odigra ogromno število tekem, kjer pa tekmovanje ni v ospredju. Skozi vsa ta leta sem dojel, da je bistvo Sončkovega dne druženje vseh otrok in možnost spoznavanja novih prijateljev iz drugih, različnih okolij, različnih kultur. Mislim, da je to največja vrednost Sončkovega dne in ne pokali ter nagrade. Spomini na Sončkov dan, vse prigode, ki se zgodijo v tem vikendu, ostanejo za zmeraj, medalje hitro padejo v pozabo.
Vsem lep pozdrav in še lepši 23. Sončkov dan,

Dragiša Drobnjak

p.s.: Pa še izjava moje žene o Sončkovem dnevu: V decembrskih hladnih dneh meni Sončkov dan povrne nasmeh.«

V skoraj 20-ih letih je nastalo veliko zanimivih dogodkov in pogovorov med Dragišo in Draženom (opomba: Dražen Grbac je eden najbolj prizadevnih članov ŠD Sonček.)

Dragiša Drobnjak se z nami druži, mi navijamo zanj, že zelo dolgo … Na obisku pri Sončku je bil prvič, skupaj z Jako Lakovičem na Sončkovem kampu 2002.

dragisa