OPIS KRAJA AKTIVNOSTI POLETJA OB SOČI

OPIS KRAJA AKTIVNOSTI POLETJA OB SOČI

… prave počitnice so takrat, ko greš k reki, med hribe …

Vse to ima kraj aktivnosti Poletja ob Soči, ki se nahaja v idiličnem okolju pod Sabotinom in Sveto Goro, ob reki Soči.

Nahajamo se le streljaj iz Nove Gorice – v športnem centru Žogica. Center dogajanja so prostori Kajak kluba Soške elektrarne. 

Prostor je obdan z zelenjem ter s »poletno sončno« okrašeno ograjo. Celoten prostor je tudi pobarvan z otroškimi pisanimi barvami.

 Vsi pravijo, da je zelo lepo. 

V prostorih Poletja ob Soči je velika zidna uta, ki ščiti udeležence pred močnim soncem in kratkotrajnimi plohami. Tu otroci rišejo, klepetajo z dnevnimi gosti ter tudi pojedo kosilo … Otroci lahko tudi rišejo, imajo »svoje piknike« na številnih mizah, ki so razpršene po prostorih Poletja ob Soči.

Dušo prostoru daje betonski bazenček, ki je ravno prav velik, da otroci lahko zganjajo vse vragolije. Bazen je seveda opremljen z vsemi strojnimi čistilnimi napravami … Tako kot mora biti.

Otroci imajo poleg bazena na voljo še mali in velik koš za košarko, dve mizi za namizni tenis, igrišče za badminton in mali nogomet, plezalno steno, pikado, tarčo za lok … V športnem centru Žogica pa je še igrišče za odbojko na mivki ter košarko …

Znotraj prostorov Poletja ob Soči so v stavbi kajak kluba garderobe s sanitarijami . V stavbi pa je tudi skupni prostor za izvedbo programa ob slabem vremenu. V ta namen služi tudi velik fitnes kajak kluba.

Tiste udeležence Poletja ob Soči, ki se odločijo za kajak oziroma rafting vodi k Soči lepo urejena betonska pot. Betonski je tudi »pomolček« oziroma dostop v vodo.

Torej. Kraj aktivnosti Poletja ob Soči ima vse kar potrebujejo mladi, otroci za lepe, zanimive in zabavne poletne počitnice.
Kdor ne verjame, naj se prepriča!