Tekmovanje v metih za tri točke

Tekmovanje v metih za tri točke za nagrade Dražena Petrovića

S tekmovanjem v metih  za tri točke,  za nagrade Dražena Petrovića, tudi na Sončkovem dnevu  skušamo ohranjat spomin na tega izrednega košarkarja.

Na 27. Sončkovem dnevu bodo v  tekmovali dečki in deklice, letnik 2011 in mlajši.

Najprej se dobijo zmagovalci klubov, potem zmagovalci skupin. Slednji se pomerijo med seboj v velikem finalu, na slavnostni zaključni tekmi za Vikov memorial. Najboljši med drugim prejmejo dres Dražena Petrovića, zmagovalec pa še gorsko kolo. Med podeljevalci nagrad Dražena Petrovića,  so bila vedno velika imena iz sveta košarke: Danko Cvjetićanin, Zoran Slavnić, Damir Šolman, Mirza Teletović , … Nagrade je podeljevala tudi njegova mama, Biserka Petrović. Upamo, da bo z nami tudi na 26. Sončkovem dnevu.

Nekaj utrinkov s finalnega tekmovanja v metih za tri točke za nagrade Dražena Petrovića na 25. Sončkovem dnevu

Tia Groboljšek iz KK Litija je bila zmagovalka finalnega tekmovanja v metih za tri točke na 25. Sončkovem dnevu (27. 11. 2022) . Z dresom velikega Dražena Petrovića in novim kolesom se je odpeljala novim zmagam naproti.

Na 23. Sončkovem dnevu,  je najboljšim v metih za 3 točke,  priznanja Dražena Petrovića in ostale nagrade podeljeval izvrstni košarkar iz Bosne in Hercegovine, dolgoletni NBA igralec Mirza Teletović

Mirza Teletović, izvrstni košarkar iz Sarajeva se je na 23. Sončkovem dnevu preizkusil tudi  v njegovi »specialnosti«, metu za tri točke.

Draženov soigralec, Danko Cvjetićanin je podelil nagrade najboljšim na 17. Sončkovem dnevu v metih za 3. točke, ki so tekmovali za nagrade Dražena Petrovića.

Blaž poskrbi, da tekmovanje v metih za tri točke poteka tako kot mora.

Nagrade na 18. Sončkovem dnevu sta podelila Draženova mama, Biserka Petrović, ter Zoran Slavnić, tudi Draženov trener… Uroš Karagić iz Novega Sada (na kolesu) in Jaka Ložar iz Domžal sta bila najboljša v metih za 3 točke.

20. SONČKOV DAN

Tekmovali so skoraj vsi sodelujoči na Sončkovem dnevu (razen udeleženci v mali košarki). Med več kot 1200 tekmovalci so se najprej dobili zmagovalci znotraj posameznih ekip, nato zmagovalci posameznih skupin. Slednji so se pomerili v finalu na svečanem spektaklu 20. Sončkovega dne.

Finalisti tekmovanja v metih za 3 točke za nagrade Dražena Petrovića na 20. Sončkovem dnevu so bili:

Tomas Belina (KK Pazin),
Luka Čadež (ŠD Tabor Žiri),
Goran Devetak (Dom Gorica – Italija),
Nikola Hren (KK Čakovec),
Georgio Miladinovski (KK Plejmejker Skopje),
Jurij Novak (KK Vrhnika),
Mark Pirman (KK Helios Domžale),
Luka Stare (KK Vrhnika)

Tu je zmagovalec prejel gorsko kolo, oba finalista tudi dres Dražena Petrovića. Žal smo izgubili podatke, kdo sta bila finalista. Če nam kdo sporoči …
Nagrade sta jima podelila nekdanja reprezentanta Slovenije Roman Horvat in Darko Mirt.

Spomladi 2013 smo obiskali Draženov grob. Miha Žibrat iz RTV Slovenije je udeležencem 17. Sončkovega dne povedal nekaj besed o Draženu, nato pa smo si vsi skupaj ogledali kratek film o NAŠEM Draženu