AMBASADOR Dejan Testen

AMBASADOR  POLETJA OB SOČI

Vse pomembne stvari imajo ambasadorja. Seveda tudi Poletje ob Soči tu ni izjema. Ambasador Poletja ob Soči je kajakaški trener Dejan Testen.

Kdo je Dejan Testen?

Dejan Testen oziroma Dejči, kakor ga vsi kličejo, je po končani tekmovalni karieri  pred tridesetimi leti ustanovil na OŠ Most na Soči kajakaški krožek.

Plod trdega dela, izpopolnjevanja, učenja, popolna predanost športu so številni veliki mednarodni uspehi, ki jih dosegajo njegovi varovanci: naslovi svetovnih prvakov v članski kategoriji, uspehi na olimpijskih igrah …  Več kot osvojene kolajne pa šteje, da se v številnih podobnih majhnih krajih pri nas kot je Most na Soči nič ne dogaja za otroke, za  mlade oziroma zelo malo. Na Mostu na Soči se mladi v velikem številu  navdušujejo za kajakaški šport.

Dejan Testen na enem od Sončkovih dnevov. Družbo med njegovimi varovanci mu na njegovi levi strani dela tolminski župan Uroš Brežan. 

Kot priznanje za svoje uspešno trenersko delo Dejan že peto leto pripravlja najboljše japonske kajakaše za olimpijske igre v Tokiu.

Od tam se nam je decembra javil.

Dejan Testen na enem od Sončkovih dnevov. Družbo med njegovimi varovanci, mu na njegovi levi strani dela dolgoletni tolminski župan Uroš Brežan, danes minister za okolje in prostor. 

Dejan je, kot priznanje za svoje uspešno trenersko delo, vrsto let pripravljal najboljše japonske kajakaše za olimpijske igre v Tokiu. Iz Tokia se nam je takrat tudi javil.