SPLETNE  STRANI  SE PRENAVLJAJO. HVALA  ZA RAZUMEVANJE!

MALE OLIMPIJSKE IGRE NOVE GORICE

Ker vse to radi delamo, ker so nad našim programom navdušeni številni gledalci, športniki, trenerji…, predvsem pa, ker vse to imajo radi otroci, bomo pripravili v

petek, 27. maj 2024

Covid  razmere so za nekaj časa prekinile naše Male olimpijske igre, pa tudi spremenile termin Malih olimpijskih iger … Sedaj jih ne bomo več organizirali  vsako leto, ampak samo v  letu  »pravih«  letnih in zimskih olimpijskih iger. Leta 2024 bodo letne olimpijske igre v Parizu in Male Sončkove igre v Novi Gorici.

ZELO BOMO  VESELI TUDI VAŠEGA OBISKA !

V veliko čast in veselje nam je,
da bo Miroslav Cerar častni pokrovitelj Sončkovih iger.

Naš veliki športnik je ŠD Sonček nekaj zapisal … 

»Že samo ime društva izžareva optimizem, veselje do življenja, svetlobo, ki jo aktivnost društva daje svojim mladim članom. Presenečen sem nad pestrostjo aktivnosti in nad cilji, ki jih spremljajo. Ni važno zmagovati. Važno je družiti se, odkrivati naravo, odkrivati svoje sposobnosti in jih primerjati z drugimi. Skratka izkoristiti tisti čas, ki nam ga nudi življenje in ga mladi brez pravega vodstva prevečkrat sami ne znajo in ne zmorejo uporabiti tako, kot je prav zanje, za njihove bližnje in družbo v celoti.

Prosti čas, poln aktivnosti, žara in medsebojnega sodelovanja je tisto, kar društvo preko svojih požrtvovalnih vaditeljev vceplja svojim mladim športnikom, svojim članom ter s tem obogati njihovo telesno in duševno življenje in postavlja temelje za kasnejše uspehe.

Želim, da bi društvo še naprej živelo po večno koristnem načelu – zdrav duh v zdravem telesu – po katerem so na koncu vsi zmagovalci.«

Miroslav Cerar,

najuspešnejši slovenski olimpijec vseh časov,

predsednik Slovenske olimpijske akademije

ter dolgoletni Sončkov prijatelj in tudi častni pokrovitelj Malih olimpijskih iger

Video reportaža Malih Olimpijskih iger Nove Gorice 2018
sonček logo manjši
Prispevek RTV SLO o Malih olimpijskih igrah Nove Gorice
sonček logo manjši
Poročanje časopisov o
Malih olimpijskih igrah Nove Gorice
sonček logo manjši
Male olimpijske igre Nove Gorice
sonček logo manjši