Vtisi otrok na Malih olimpijskih igrah Nove Gorice

Vtisi otrok na Malih olimpijskih igrah Nove Gorice

Male olimpijske igre ŠD Sonček
V petek, 1. 6. 2018, smo imeli Sončkov dan Prvo smo tekli, potem smo šli na tripoligone, metali na koš, preizkušali motorje, vozili s kolesom, smučali, igrali odbojko in igrali namizni tenis. Potem smo šli nazaj v šolo. Potem smo šli dol v podaljšano
bivanje. In še na kosilo in ven. Potem smo šli noter in gledali risanke. Lepo je bilo.
Ruben, 3. B OŠ Solkan

Ob 8.15 smo se odpravili proti občini. Tam smo najprej videli zastave društva Sonček. Imeli smo športne igre. Najprej smo tekli, nato smo šli na poligon košarke. Nato smo šli proti letalu, kjer smo lahko preizkusili, kako deluje. Sledil je odmor. Po njem smo šli metat na koš. Ko je vodnik zažvižgal, smo nehali in šli na motorje. Čez nekaj časa smo šli k skakanju s smučmi. Dobili smo namaz in diplomo. Odpravili smo se proti šoli

Maj, Igor, Bor, 3. B OŠ Solkan

Zjutraj smo šli v Novo Gorico peš. Športno društvo Sonček je organiziralo olimpijske igre. Poizkusili smo se v raznih športnih disciplinah. Dobil sem dve diplomi. Obiskali smo mini Planico. Letala so frčala po nebu, iz njega so skočili trije padalci. Po končani olimpijadi smo se odpravili peš v šolo.
Matic, 3. B OŠ Solkan

Danes smo šli na Sončkov dan. Najprej nam je učiteljica v šoli razložila pravila obnašanja, potem pa smo se odpravili pred občino Nova Gorica. Ko smo prišli, smo odložili torbe in se šli zabavat. Najprej smo tekli in Jakob je bil prvi. Potem smo igrali košarko, nato odbojko … Najbolj sva se zabavala na mini skokih. Pri teku in skokih sva dobila diplomi za pogum in vztrajnost. Na koncu je priletelo vojaško letalo in izpustilo tri padalce s 1000 m višine. Bili smo na mini motorjih in igrali namizni tenis. Na poti v šolo smo močno klepetali. Ko smo prišli v razred je bil za vse hladen zrak velika osvežitev. V šoli smo se dobro spočili. Imeli smo se zelo lepo.
Jakob in Jaka, 3. B OŠ Solkan

Najprej smo počakali v razredu učiteljici. Potem smo šli v kolono in odšli do jedilnice. Ko smo prišli pred jedilnico, sta dežurni učenki pomagali nositi malico. Nato smo odšli. Ko smo prišli na prizorišče, smo najprej tekli. Po teku smo šli na poligon. Tema je bila košarka. Nato smo šli igrat odbojko. Potem smo si šli ogledat letalo. Po ogledu letala, smo šli jest malico. Po malici smo šli igrat košarko. Šli smo tudi igrat namizni tenis. Na koncu smo še smučali in odšli v šolo.
Teo, 3. B OŠ Solkan

Ob 8.00 smo odšli iz šole. Šli smo na travnik pred občino. Tam so bile pripravljene Sončkove olimpijske igre. Najprej smo odšli na tek po zelenici. Nato smo odšli na košarkarski poligon, odbojko, letalo in na malico. Po malici smo šli igrati košarko, na motorje in igrat namizni tenis. Po košarki smo šli na motorje. Učiteljica nam je dovolila, da se usedemo na motorje. Tam smo videli dva dirkalna avtomobila in en motor. Nato je priletelo letalo. Iz letala so se spustili padalci, ki so pristali na travnik pred občino. Po Pristanku padalcev smo se sprehodili do pomanjšane skakalnice. Tam smo dobili pašteto Argeto in priznanje. Ob 11.50 smo odšli v šolo. Jaz in Filip sva nosila razredno zastavo. Bilo je lepo in zanimivo!
Tibor in Filip, 3. B OŠ Solkan

Šli smo na Sončkov dan pred občino v Novi Gorici. Ko smo prišli pred občino, smo se pripravili za tek. Vsi smo dobili diplome, saj smo bili pridni. En dan prej smo delali zastavo, da bi jo odnesli na Sončkov dan. Najboljši športi so mi bili odbojka, namizni tenis in poligona. Tam smo bili pet šolskih ur. Pred občino so bile štiri maskote. Na zadnje smo igrali namizni tenis. Ko pa smo bili na ptopnicah, je priletelo vojaško letalo, ki je spustilo tri padalce. Ob 11.50 smo se pripravili na odhod v šolo.
Mia, 3. B OŠ Solkan

Danes smo šli na male olimpijske igre. Tam smo tekli, imeli dva različna poligona, skakali s smučkami, igrali košarko, se vozili s kolesi. Nekatere so tudi vprašali ljudje iz RTV Slovenija. Bilo nam je zelo všeč.
Maja, Ema in Sofija, 3. B OŠ Solkan

V petek, 1. 6. 2018, smo bili na Sončkovih malih olimpijskih igrah. Najbolj mi je bila všeč skakalnica. Dobila sem pravo opremo. Imela sem tri poskusne skoke. Na koncu smučarskih skokov smo dobili pašteto in diplomo. Tek je bil malo naporen, ampak diploma je bila lepa.Malo me je bilo strah, ko so se padalci spustili z letala na travnik. Vsi so občudovali našo zastavo. Ni mi bilo všeč zato, ker nismo šli na vse postaje. Organizatorju se bi rada zahvalila tako, da bi mu zaigrala šolsko predstavo. Bilo je zelo vroče, vendar se je splačalo. Zelo sem uživala.
Pia, 3. r POŠ Trnovo

Na Sončkovih igrah mi je bilo zelo všeč na skakalnici zato, ker ko si se spustil, si se »spuznil« po travi navzdol. Takrat sem se počutila zelo veselo in bila sem vznemirjena. Sploh si nisem mislila, da se bo letalo na nebu spustilo navzdol. Prvič sem videla, kako se padalci spustijo z letala po nebu. Pohvalila bi organizatorja, ker je to pripravil za vse šolarje in otroke v vrtcih. Zelo sem uživala. Tekli smo in skakali na trampulinu ter metali žogo na koš.
Taja, 3. r POŠ Trnovo

V petek smo šli v Novo Gorico na Sončkov dan. Všeč mi je bilo, ko smo šli na skakalnico, ko so se z letala spustila padala. Najbolj všeč mi je bilo na skakalnici. Ko sem se zadnjič spustil, nisem padel na rit. Zelo sem bil vesel, ko so mi podelili diplomo. Ogledali smo si jadralno letalo. Ko sem sedel v letalu, se mi je zdelo kot da letim po zraku. Potem pa sem komaj čakal, da sem na nebu zagledal padalce, ki so pristali na travniku. Preden smo šli na avtobus, smo se ustavili pri poligonu s kolesi in pri motorjih. Organizatorja bi pohvalil, ker nam je priredil tako lep dan. Vesel sem, da so nas povabili.
Liam, 3. r POŠ Trnovo

V petek, 1. junija, smo bili na Sončkovih igrah v Novi Gorici. Najbolj mi je bilo všeč na skakalnici »Planici«. Dobili smo posebne obleke in smučke. Šli smo na posebno skakalnico, katero so močili, da se je drselo. Vsak je lahko šel trikrat. Tekali smo med zastavami od Sončka. Igrali smo odbojko. Prileteli so tudi padalci iz letala. Govoril sem tudi za radio in so me posneli. Šla je cela naša šola od prvega do četrtega razreda. Zelo smo se zabavali. Ko smo končali, smo odšli z avtobusom domov in šli na kosilo. Bil je poseben dan.
Mit, 3. r POŠ Trnovo

Na športnem dnevu sem se imela zelo lepo, ker je bilo veliko aktivnosti in nekatere sem, kljub zlomljeni roki, lahko poskusila. Najboljša aktivnost mi je bil tek, ker sem  tekla z učiteljico. Všeč mi je bil tudi poligon, ker sem skakala po blazinah. Všeč mi je
bilo tudi, ko sem sedela v jadralnem letalu, ker so mi zaprli vrata in sem se počutila kot pilotka. Super mi je bilo, ker sem gledala svoje prijateljice, ki so skakale na skakalnici ter navijala za njih in mahala z zastavo. Zelo sem uživala v tem dnevu in mi je bilo tudi zelo všeč, ker sem sedela v dirkalnem avtu. To je bil zelo poseben dan, ker smo se vsi zabavali in je v Novo Gorico šla cela šola. Organizatorji so super organizirali in všeč mi je bilo tudi vojaško letalo in padalci.
Nika, 3. r POŠ Trnovo

V petek smo šli v Gorico na olimpijske igre. Najprej smo odšli na skakalnico in to mi je bilo tudi najbolj všeč. Super mi je bilo, ko smo dobili priznanja. Izredno lepo je bilo, ker smo bili prvič in smo se vsi zelo zabavali. Pohvalila bi organizatorje, ker so se zelo potrudili za ta dan in učiteljicam, ker so nas peljale na ta dogodek.
Alja, 4. r POŠ Trnovo

V petek sem najraje od vseh dejavnosti skakal na »mini Planici«. Všeč mi je bilo, ko sem se spustil po vzletišču. Rad sem tudi skakal na kanvasu in metal na koš. Prvič sem tudi igral mini golf. Bilo je zelo vroče, zato sem spil veliko vode. Imeli smo poligon, na katerem smo z majhnimi košarkarskimi žogami hodili po vrvi, skakali čez ovire in na koncu vrgli na koš. Po opravljenem teku okoli zastavic po travniku smo prejeli diplomo. Rad bi pohvalil organizatorje te prireditve, ker so naredili res čudovit prireditveni prostor, kjer smo se zabavali.
Anej, 4. r POŠ Trnovo