Dejan Čikić, ambasador Sončkovega dne

Na sliki: najboljša dva mlada košarkarja v BORISOVIH PROSTIH METIH na 23. Sončkovem dnevu,  levo in desno sta legendarna košarkarja Nikola Plećaš in Željko Jerkov, na sredini pa Dejan Čikić – ambasador Sončkovega dne.

NAPROTI 25. SONČKOVEM DNEVU!

Pred nami je že 25. Sončkov dan.
Ponosen sem na vse pozitivne ljudi, ki poskrbijo, da iz leta v leto na Goriškem ponovno zaživi velik praznik košarke.
Gre za edinstven dogodek v tem delu Evrope, saj se v enem dnevu pod koši med sabo pomeri več kot tisoč nasmejanih otrok. ŠD Sonček je pojem za vse tisto najboljše, kar nam in našim otrokom lahko v današnjem času ponudi šport.

Vesel sem in počaščen, da sem lahko eden od članov Sončka in tudi ambasador Sončkovega dne.
Čim lepši 25. Sončkov dan,
Dejan Čikić

Povsod in vedno z nami,

NAŠ TARAS

Tarasova skupina

Ne, to ne more biti posebno poglavje, ker je Taras del nas. Posebej spada k Čikotu, saj sta bila dolgo na skupni poti. Najprej kot trener in igralec, potem kot prijatelja …

Del Sončkovega dne je tudi Tarasova skupina. Skupina v spomin na Tarasa, mnogo prezgodaj preminulega mladega košarkarja, našega prijatelja …

Tarasova skupina poteka v sosednji Gorici, v telovadnici Doma (ŠPORTNO ZDRUŽENJE – Unione Sportiva DOM Gorica), kjer je Taras naredil svoje prve košarkarske korake.

V Tarasovi skupini nastopajo Tarasovi klubi: KK Nova Gorica, KK Sežana, KK Domžale ter ekipa KK Jadran Trst.  

Del programa Tarasove skupine je tudi ta, da tekmovanje vodijo Tarasovi prijatelji – ekipa Jadranovcev, na čelu z Borutom Banom. 

 Vedno in povsod  z nami, NAŠ TARAS,  Taras Velikonja Grbac.