Spoštovani prijatelji ŠD Sonček,

vrsto let ste nas prosili, naj vas povabimo, da del dohodnine namenite donaciji ŠD Sonček. Pred tremi leti smo prvič nekatere povabili, da podarite 1% vaše dohodnine. 

VELIK HVALA VSEM,  KI STE NAM JO PODARILI. HVALA VSEM ZA RAZUMEVANJE

Tudi letos vas vabimo k donaciji, saj bomo z vašo pomočjo lažje izpeljali program v letu 2024. V ospredju bosta 27. Sončkov dan in 29. Poletje ob Soči, kjer bomo številnim otrokom zopet pripravili čudovite počitnice pri Soči. Pri Soči bi tudi radi naredili nov bazen, pa še kakšna želja bi se našla. Poleg tega, da se trudimo, da so vsi programi zanimivi in kvalitetni, si prizadevamo, da so vse naše dejavnosti dosegljive čim večjemu številu otrok. Zato je tudi to povabilo. To je del naše borbe, našega truda …

Vsem, ki ste nam že podarili 1% vaše dohodnine in enako želite storiti letos, NI POTREBNO STORITI NIČESAR. Vaša vloga za podaritev dela dohodnine se avtomatsko prinese na letošnje leto. No, da J ne boste ostali pri »ni potrebno storiti ničesar«, lahko še koga povabite, da podari ŠD Sonček 1% svoje dohodnine. HVALA. 

NEKAJ  IFORMACIJ  O  »1% DOHODNINE«

Kdo?  V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2, lahko vsak davčni zavezanec-rezident zahteva, da se do 1% dohodnine, nameni za financiranje splošno koristnih projektov in za financiranje društev ali klubov, ki delujejo v javnem interesu.

Kdaj? Davčni organ upošteva veljavne zahteve na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

Kako in kje? To lahko storite, zato imate štiri možnosti:

 1. Izpolnite obrazec, ki vam ga pošiljamo v prilogi in ga pošljite na naš naslov (Za spomenikom 3, 5250 Solkan),

 2. Najhitreje je preko sistema eDavki (spletna stran edavki.durs.si), kjer po prijavi poiščite »namenitev dela dohodnine« in vpišite našo davčno številko 59511427 (če imate digitalno potrdilo in urejeno aplikacijo za dostopanje),

 3. Tretja možnost je, da izpolnite obrazec, ki vam ga pošiljamo v prilogi in pošljete po pošti na svoj pristojni finančni urad ali jim ga oddate osebno.

 4. Zadnja možnost je, da izpolnite obrazec s svojimi podatki preko spletne strani Olimpijskega komiteja Slovenije: www.olympic.si/podarim. V razdelku »ZAHTEVA ZA NAMENITEV DELA DOHODNINE, DONACIJO ŽELIM NAMENITI« vpišite ŠPORTNO DRUŠTVO SONČEK(če ste v dilemi ali je to res naše društvo, da niste naredili napake, poglejte davčno številko). Na koncu, kliknite gumb »oddaj zahtevo«.

 

Tako, mi smo našo nalogo in vašo željo tudi letos izpolnili. Kakorkoli …  Velik HVALA, še enkrat vsem, ki ste nam pomagali na naši poti v iztekajočem se letu, bodisi materialno ali z vzpodbudno besedo, razumevanjem …

Veliko lepega v novem letu,

ter nasvidenje na Sončkovih dogodkih v letu 2024.

Več informacij na edavki.durs.si