OPIS KRAJA AKTIVNOSTI POLETJA OB SOČI

KRAJ AKTINOSTI POLETJA OB SOČI 2023

… prave počitnice so takrat, ko greš k reki, med hribe …

Vse to ima kraj aktivnosti Poletja ob Soči, ki se nahaja v idiličnem okolju pod Sabotinom in Sveto Goro, ob reki Soči.

Nahajamo se le streljaj iz Nove Gorice – v športnem centru Žogica. Center dogajanja so prostori Kajak kluba Soške elektrarne. 

Prostor je obdan z zelenjem ter s »poletno sončno« okrašeno ograjo. Celoten prostor je tudi pobarvan z otroškimi pisanimi barvami.

 Vsi pravijo, da je zelo lepo. 

V prostorih Poletja ob Soči je velika zidna uta, ki ščiti udeležence pred močnim soncem in kratkotrajnimi plohami. Tu otroci rišejo, klepetajo z dnevnimi gosti ter tudi pojedo kosilo … Otroci lahko tudi rišejo, imajo »svoje piknike« na številnih mizah, ki so razpršene po prostorih Poletja ob Soči.

Dušo prostoru daje betonski bazenček, ki je ravno prav velik, da otroci lahko zganjajo vse vragolije. Bazen je seveda opremljen z vsemi strojnimi čistilnimi napravami … Tako kot mora biti.

Otroci imajo poleg bazena na voljo veliko število malih in velikih košev za košarko, tri mize za namizni tenis, igrišče za badminton in mali nogomet, plezalno steno, pikado, tarčo za lok

Znotraj prostorov Poletja ob Soči so v stavbi kajak kluba garderobe s sanitarijami . V stavbi pa je tudi skupni prostor za izvedbo programa ob slabem vremenu. V ta namen služi tudi velik fitnes kajak kluba.

Tiste udeležence Poletja ob Soči, ki se odločijo za kajak oziroma rafting vodi k Soči lepo urejena betonska pot. Betonski je tudi »pomolček« oziroma dostop v vodo.

Poletni center Sonček je lepši od celega sveta in eden najlepših krajev na Zemlji, so nam med drugim zapisali otroci v domačih nalogah Enajste šole pod Solkanskim mostom.