Povedali so…

Povedali so...

Tudi evropski prvak Luka Dončič se je imel lepo na Sončkovem dnevu leta 2007

POZITIVNA ZGODBA ŠPORTA

Boša Tanjević: » Kamorkoli grem po svetu, govorim o Sončku, pripovedujem o tej pozitivni
zgodbi športa, košarke, Sončkovega dne, ŠD Sonček in njegovih navdušenih entuzijastih.

Zame je to pravi čudež!  Vedno sem bom z velikim veseljem vračal na Sončkov dan.

Pozdravljeni!

Sončkov dan sem poznal, a tokrat sem se ga prvič tudi udeležil. Res je, to je »sončkov dan«. Ko pogledaš vse te male, mlade sončke, ki  z navdušenjem igrajo košarko, se družijo, veselijo in smejijo, ti v srce mora posijati sonce.

To, kar se dogaja na Sončkovem dnevu je res še tisti pravi šport, ki prinaša veselje, radoživost, druženje in sklepanje novih prijateljstev. Človek bi si zaželel, da bi bili vsi ljudje takšni kot so otroci na Sončkovem dnevu.  Morda naivna želja, a zakaj ne tudi uresničljiva.

Udeležba na Sončkovem dnevu človeka mora napolniti z radostjo in upanjem, da lahko vsi skupaj živimo v prijateljstvu, veselju, medsebojnem spoštovanju. Premalo je tega. Sončkov dan pa prinaša lučko, ki bi ji  orali slediti vsi. Iskrene čestitke vsem, ki se trudite in uspevate vsako leto pripraviti

DAN SONCA.

Miha Žibrat, RTV SLO

Pozdrav Mirane.

Zahvaljujem se na pozivu i naravno odazivamo se na još jedan spektakl koji uspjesno organizujete. Čast nam je biti dio tog spektakla i te pozitivne atmosfere koju vi zračite. Vjerujte da jedva čekamo da dođemo u N.Goricu jer se tu svarno lijepo osječamo. Hvala još jednom na pozivu čujemo se i vidimo na SONČEKU.
Veliki pozdrav iz Sarajeva.
Još jednom veliko HVALA

Adi Subašić, KK Sarajevo

na sliki: ekipa iz Sarajeva in Boša Tanjevič na zaključku 17. Sončkovega dne

Najmlajši so se udeležili Sončkovega dneva v Novi Gorici

V nedeljo, 9.12. 2012, je v Novi Gorici potekal že 16. Sončkov dan, na katerega pridejo košarkarski klubi iz vse Slovenije, pa tudi Hrvaške, Bih, Srbije, Črne Gore, Makedonije, Avstrije, Italije ter celo Francije. Pa smo verjetno še izpustili kakšno državo.
Zdaj že tradicionalno, se Sončkovega dne udeležujejo tudi najmlajši člani KK Helios Domžale, saj gre za največjo košarkarsko prireditev pri nas, ki bi jo bilo škoda izpustiti.  … …
…Če potegnemo črto pod celim dnem, je za nami spet super Sončkov dan, na katerem so uživali prav vsi naši košarkarji, ki so se ga udeležili, zato verjamemo, da se naslednje leto spet vidimo v Novi Gorici! Se pa zna zgoditi, da bomo naslednje leto še številčnejši…

(povzeto iz spletne strani KK Helios Domžale, december 2012)

MOJ  VTIS

Povabljen sem bil na 5.Sončkov Dan.

Mislil sem si, da me čaka še ena dolgočasna prireditev, ker pa je povezana s košarko, se je bom pač udeležil.Toda, ko sem prišel v dvorano na zaključno tekmo, sem začutil, da bo to veliko več, kot sem pričakoval.

Ko sem videl te mlade košarkarje s široko odprtimi očmi in v pričakovanju vsake točke ter vsake poteze sodelujočih, sem uvidel, da je to pravi spektakel, ki se ga ne bi sramovali prireditelji tekem, tudi na članskem nivoju.

Spomnil sem svojih nerodnih začetkov košarke. Vsak mora najti svoj motiv za treninge, kateri niso vedno zabavni.

Sodelovati na taki prireditvi in odigrati toliko tekem proti različnim nasprotnikom, ter videti toliko točk dobljenih s trudom, je prav gotovo vzpodbudno za nadaljno delo in izpopolnjevanje za te nadobudneže.

     Zahvalil bi se prireditelju, da sem tudi sam lahko bil del tega spektakla.
Lep pozdrav,

Slavko Kotnik

Kot vrhunski športnik sem velik pristaš podobnih športnih prireditev za otroke, kot je SONČKOV DAN. 
Zavedam se, da bodo otroci tisti, ki bodo nosili našo prihodnost. Mogoče bo ravno kdo, ki nastopa na SONČKOVEM DNEVU nekoč branil SLOVENSKE BARVE na največjih tekmovanjih.
 
Z največjim veseljem se odzovem Vašemu vsakoletnemu vabilu in navdušen sem nad tem enkratnim otroškim praznikom !!!

Jani Klemenčič, 
član bronastega blejskega četverca z Olimpijskih iger 1992 v Barceloni

Na mladih svet stoji!

Zato mislim, da se take prireditve kot so SONČKOV DAN in podobne, morajo prirejati tudi v bodoče, saj so sigurno velika velika stimulacija za mlade športnike.

Z velikim veseljem se odzovem na vaša vabila, če le utegnem, ker vem, da to otrokom veliko pomeni. Upam, da se še čim večkrat srečamo.

Čao!

Luka Špik,
nosilec zlate kolajne na olimpijskih igrah 2000 v Sidneyu

8. SONČKOV DAN

Kolega  prof. Miran Franko me je povabil na zaključno prireditev Sončkovega dneva, ki je bil že osmi po vrsti.
Na vabilo sem se z veseljem odzval, saj sem že nekajkrat bil gost ŠD Sonček na njihovih različnih dejavnostih in prireditvah in vedno užival ob spremljanju velikega entuziazma, ki ga izžarevajo mladi pedagogi iz Nove Gorice. To navdušenje in veselje do športa prenašajo na otroke in odrasle in s tem opravljajo pomembno poslanstvo v razvoju otrok, ki sodelujejo na  aktivnostih ŠD Sonček.

V Novo Gorico sem prišel že dopoldne in spremljal tekme številnih mladih košarkarjev iz šestih držav. Všeč mi je bila njihova košarka. Nekateri otroci so pokazali že visoko stopnjo košarkarkih sposobnosti in tudi nadarjenosti. Vsi pa so uživali v igri, se veselili na igrišču in na tribunah. To pa je za otroke najpomembneje,
saj tako stopnjujejo svojo motiviranost za nadaljnjo udejstvovanje v košarki.

Na tribunah so igro svojih otrok z navdušenjem spremljali tudi njihovi starši in tako ponovno spoznali, kako pomembno je, da so njihovi otroci vključeni in dejavni v košarkarskih ekipah svojih vrstnikov.

Vsi skupaj pa smo potem uživali še na večerni zaključni prireditvi, za katero so prireditelji zagotovili res atraktivne nastope različnih skupin mladih športnikov  različnih  panog. Nova, zelo lepa športna dvorana v Novi Gorici je bila pretesna za številne gledalce, ki so si želeli ogledati zaključek 8. Sončkovega dneva.

Organizatorji prireditve si zaslužijo vso pohvalo za čudovit dan in večer, ki smo ga doživeliŽelim pa jim, da bi vztrajali tudi v naprej s svojim humanim početjem.

prof. Janez Drvarič