Tekmovanje v prostih metih BORISOVI METI​

Na Sončkovem dnevu se s tekmovanjem v prostih metih – BORISOVI PROSTI METI spomnimo na velikega igralca in košarkarskega delavca, NAŠEGA Borisa Kristančiča.

Na sliki: najboljša dva mlada košarkarja v BORISOVIH PROSTIH METIH na 23. Sončkovem dnevu, levo in desno sta legendarna košarkarja Nikola Plećaš in Željko Jerkov, na sredini pa Dejan Čikić – ambasador Sončkovega dne.

 Na 26. Sončkovem dnevu  s tekmovanjem v prostih metih – BORISOVI PROSTI METI , kjer so glavna nagrada alpske smuči, skušamo še bolj ohraniti spomin na Borisa Kristančiča.

Tekmovali bodo dečki in deklice letnik 2012 ter mlajši.

Najprej se dobijo zmagovalci v ekipi, potem zmagovalci skupin in zatem sledi veliko finale na zaključni tekmi za Vikov pokal.  Najboljšim v prostih metih priznanja in nagrade vedno podelijo velika imena iz sveta športa.

BORISOVI PROSTI METI

Nekaj utrinkov s finalnega tekmovanja v prostih metih

na 25. Sončkovem dnevu(27. 11. 2022)

Naš  »zlati« Miroslav Cerar je  velikokrat podeljeval priznanja v Borisovih prostih metih.

Zmagovalec tekmovanja v prostih metih – BORISOVI PROSTI METI, na 21. Sončkovem dnevu je postal Pavle Jeremić iz KK Student Valjevo, ki je v velikem finalu premagal Gala Fridla iz KK Domžale. Poleg praktičnih nagrad sta oba finalista dobila tudi Sončkovo kapico s podpisom Luke Dončića. Nagrade sta jima podelila nekdanja reprezentanta Slovenije Tomo Tiringer in Slavko Kotnik

Finalisti tekmovnja v prostih metih – BORISOVI PROSTI METI, na 20. Sončkovem dnevu so bili:

Anže Ambrož (KK Komenda),
Blaž Bratina (KK Ajdovščina),
Tomaso Capognigro (San Vito),
Ema Černe (KK Vipava),
Savo Drezgić (KK Partizan Bg),
Rastko Fillipović (Mega Leks),
Andraž Kozelj (Krvavec),
Ruben Poberaj (OŠ Solkan),
Vid Pregl (ŠD I Team Šentilj v Slovenskih Goricah),
Val Jovanovič Vidmar (KK Ježica)

V PROSTIH METIH so bile alpske smuči glavna nagrada. Tekmovanje v prostih metih se poimenuje po izvrstnem igralcu – BORISU KRISTANČIČU, ki je nastopal na olimpijskih igrah, svetovnem in evropskem prvenstvu …, ki je bil večkratni jugoslovanski prvak kot igralec in nato kot trener. V veliko čast nam je, da je bil tudi velik Sončkov prijatelj!

Zmagovalec tekmovanja v prostih metih – BORISOVI PROSTI METI, na 20. Sončkovem dnevu je postal Savo Drezgić iz KK Partizan Bg, ki je v velikem finalu premagal Blaža Bratino iz KK Ajdovščina. Nagrade sta jima podelila nekdanja reprezentanta Slovenije Boris Gorenc in Walter Jeklin.

BORIS!
V veliko čast nam je, da smo bili prijatelji! V čast so nam novoletne želje, ki si nam jih zapisal: »Dragi Sončki! Imate toliko uspehov, da je želja, da bi jih imeli v novem letu, še več, predrzna …« Boris Kristančič je nastopal na olimpijskih igrah, svetovnem in evropskem prvenstvu …, bil je večkratni jugoslovanski prvak kot igralec in nato kot trener …

Boris Kristančič, prvi z leve strani – 14. Sončkov dan