Naš Viko v družbi hčerke Eve

Sončkov dan je tudi dan, ko se spomnimo na prezgodaj preminulega našega zelo prizadevnega člana Viktorja Humarja – Vikota. Za tiste, ki Vikota niste poznali, naj povemo, da je bil Viko vsestranski športnik – alpinist, košarkar, izvrsten deskar na morju, navdušen smučar, zmajar…
Viko je tudi rad prijel za čopič, bil je tudi odličen pedagog…
Predvsem pa je bil vsem nam pravi prijatelj, z vsemi lepimi človeškimi vrlinami in nalezljivo dobro voljo. Viko je zelo veliko delal v našem društvu. Njegovo delo v Sončku več kot odlično nadaljuje njegov sin Andrej, ki vsako leto podeli pokal za Vikov memorial. Prejme ga mladi košarkar, ki ga krasijo vse vrline pravega športnika:
prizadevnost na treningu, dober učenec, pravi prijatelj…

Od leta 1998 naprej so po vrstnem redu pokal za Vikov memorial prejeli:
Miha Bažato, Blaž Zbačnik, Aljaž Kušar, Rok Zajc in Nejc Djuzič – vsi člani ŠD Sonček. 6. Vikov pokal je odšel v Italijo. Prejel ga je Filippo Franz. Pokal za 7. Vikov memorial je prejel Josip Surina z Rijeke. Petar Dimitrijević je bil med Beograjskimi otroci izbran kot tisti, ki ga najbolj krasijo vse vrline pravega športnika in je prijel pokal za 8. Vikov memorial. Lovorika za 9. Vikov memorial je odšla tako v BiH, prejel pa jo je Alem Puskar. Ob jubileju je prvič pokal za 10. Vikov memorial prejela punca. Dobila ga je Nika Uršič iz Vipave. Odlična športnica in učenka. Leto dni kasneje je Jernej Banovec iz Solkana kot odličen učenec in košarkar poskrbel, da je pokal za Vikov memorial po nekaj letih ostal doma… 12. pokal za Vikov memorial je odšel v Francijo, natančneje v Antibes. Prejel ga je Arno Ricou. Vikov memorial za leto 2010 je prejel Miloš Jelovac. Pokal za 15. Vikov memorial je odšel v Makedonijo, prejel ga je Borjan Stojanovski. Domen Gorenc iz Domžal je bil tisti junak, ki je prejel 16. Vikov pokal. Pokal za 17. Vikov memorial je odšel v Zagreb, prejel ga je Roko Škarica iz KK Cedevita. Predlanski junak je bil Faris Numić iz KK Realway Sarajevo. Junak 19. Sončkovega dneva je bil Jernej Bolčina iz KK Ajdovščina.

20. SONČKOV DAN pokal za Vikov memorial 2016

Ob jubileju smo podelili dva pokala. Prvi pokal je dobil Blaž Perko (na sliki v dolgi trenerki) iz KK Šenčur pri Kranju, drugega pa Matej Oplanić iz KK Puris Pazin (na sliki v kratkih hlačah). Blažu in Mateju so nagrade podelili velika imena iz sveta športa: Damir Šolman, Bogdan Tanjević, Miroslav Cerar ter Nikola Plećaš (od leve proti desni)

21. SONČKOV DAN Pokal za Vikov memorial 2017

Matevž Šimnovec iz ŠD Krvavec je bil izbran za mladega košarkarja, ki ga krasijo vse vrline pravega športnika: prizadevnost na treningu, dober učenec, pravi prijatelj ... Nagrado je Matevžu podelil Vikov sin, Andrej Humar

22. SONČKOV DAN Pokal za Vikov memorial 2018

Borjana Stojanovski 15 sd
Borjan Stojanovski iz Skopja in Vikov sin Andrej , ki je prejel 15. pokal v Vikov spomin

Ker je bil 22. Sončkov dan, smo se odločili, da podelimo dva pokala Viku v spomin. Prejela sta ga Eliana Hristi Gramatikova iz Skopja ter Gašper Čadež iz Gorenje vasi. Na 22. Sončkovem dnevu sta bila izbrana za mlada košarkarja, ki ju krasijo vse vrline pravega športnika: prizadevnost na treningu, dober učenec, pravi prijatelj … Vrline pravega športnika, ki so krasile tudi našega Vika. Nagrado sta Eliani in Gašperju podelila Vikova otroka, Eva in Andrej Humar.
»Eliana je pravi lider, drži tim na okupu, pravi pozitivac …« Dobesedno tako so o Eliani zapisali iz njenega kluba, ŽKK Badel 1862 Skopje.
Iz kluba Gašperja Čadeža, KK Gorenja vas pa so povedali: »Uauuuu! To pa je čast za naš klub in naše mlade igralce ter igralke. Gašper je član ekipe U13 in je eden najbolj prizadevnih igralcev, ves čas nasmejan, poln pozitivne energije, pravi prijatelj in vzor ostalim soigralcem. Poleg tega je zelo uspešen v šoli, na igrišču pa ga zaznamuje njegova neverjetna energija in hitrost ter iznajdljivost. Gašper je zagotovo sinonim za to, kar je značilnost Sončkovega dne – košarko igra z nasmehom na obrazu.«

Velik Vikov pokal na 23. Sončkovem dnevu sta prejela Alem Mujkanović iz Sarajeva ter Tomas Pejić Rupnik iz Nove Gorice. Med njima sta Vikov sin Andrej in Vikova hčerka Eva.  Lara Vodopivec iz ŠKD Kras pa je bila glavna junakinja na 24. Sončkovem dnevu.

VIKO – Viko’s memorial

The Day of Soncek is the day when we remember Viktor Humar – Viko, our extremely devoted
member, who passed away way too soon. For those of you who did not know Viko: he was a versatile sportsman – an alpinist, basketball player, an excellent windsurfer, a keen skier and hang-glider… What is more, Viko liked to paint and had an excellent pedagogical approach. Above all, Viko was a true friend with great personal qualities and contagious good humour. Viko was very active in our sports club. His son Andrej continues his excellent work for Soncek and hands out the Viko’s Memorial Cup every year.
The cup always goes to a young basketball player who has all the right qualities of a true athlete: great effort during practice, a zealous learner, a true friend…
Since 1998, the following sportsmen have received Viko’s Memorial Cup: Miha Bazato, Blaz Zbacnik, Aljaž Kusar, Rok Zajc and Nejc Djuzic – all members of the sports club Soncek. The 6th Viko’s Memorial Cup went to Italy. It was awarded to Filippo Franz… Josip Surina from Rijeka, Croatia, received the 7th Viko’s Memorial Cup. Petar Dimitrijevic received the 8th Viko’s Memorial Cup. He was chosen amongst the children from Belgrade as the one who shows the most virtues of a true athlete. The 9th Viko’s Memorial Cup went to Alem Puskar from Bosnia and Herzegovina. The jubilee 10th Viko’s Memorial Cup went to a girl for the first time – Nika Ursic from Vipava… She is an excellent sportswoman and student… A year after that, Jernej Banovec from Solkan, a great student and basketball player, ensured that the Viko’s Memorial Cup stayed at home again, after a few years… The 12th Viko’s Memorial Cup went to Antibes, France. It was awarded to Arno Ricou. In 2010, the Viko’s Memorial Cup was awarded to Milos Jelovac. The 15th Viko’s Memorial Cup went to Macedonia – it was awarded to Borjan Stojanovski. Domen Gorenc from Domzale was the hero who received the 16th Viko’s Memorial Cup. The 17th Viko’s Memorial Cup went to Zagreb and was awarded to Roko Skarica from BC Cedevita. The 18th Viko’s Memorial Cup went to Sarajevo and was awarded to Faris Numić from KK Realway from Sarajevo (BIH). Faris is very diligent at sports training and a good pupil in school. He is also the captain of his team. Last year, Viko’s Memorial Cup was awarded to Jernej Bolčina from KK Ajdovščina (SLO).
Which young athlete will become the hero of the Day of Soncek 2022?

Nika Uršič iz Vipave s pokalom za 10. Vikov memorial

We are certain that Viko would be proud of us just as much as we are proud of him

Rok Zajc 4 sd
Rok Zajc iz Šempetra pa se veseli prejetja pokala za 4. Vikov memorial
Josip Surina iz Rijeke je prejel pokal za 7. Vikov memorial, desno od njega je Vojko Herksel, velik prijatelj Sončka...
Bogdan Tanjević, tudi velik prijatelj ŠD Sonček čestita Milošu Jelovcu, ki je na 14. Sončkovem dnevu prejel Vikov pokal
Domen Gorenc iz Domžal se veseli prejetja 16. pokala Viku v spomin
Faris Numić 18 sd
Faris Numić iz KK Realway Sarajevo se je na 18. Sončkovem dnevu veselil velikega pokala za Vikov memorial.
Junak 19. Sončkovega dneva je bil Jernej Bolčina iz KK Ajdovščina

Prepričani smo, da bi bil Viko ponosen na nas, kakor smo mi zelo ponosni nanj.